Zondag 23 juni - naar Santa Domingo, Sierra Maestra
24 juni 2024 - Bartolomé Masó, Cuba, Cuba
Vandaag een lange dag voor de boeg, ondanks dat we laat starten. We verzamelen om 9:45 uur. Koffers ingepakt en gaan de bus in. Overige spullen ook.
Om 10:00 uur komen de fiets taxi’s voor rijden. We gaan tour door de stad maken. Echt leuk en comfortabel is het niet. We stoppen regelmatig en krijgen dan van Dorio uitleg. We zagen nog iets moois voorbij komen. Er kwam een scooter voorbij met iemand achterop die een ventilator vasthield. Deze draaide ook nog. Lachen. Foto niet gelukt. Rond 11:15 uur was de tour afgelopen. We kunnen de lunch weer doorgeven. Nu mochten we nog 45 minuten door het stadje wandelen. Hier had niemand zin in. Dus door naar de lunch. Vroege lunch. 12:00 uur waren we daar.
Na de lunch is het nog een heel eind in de bus. We rijden circa 2,5 uur en hebben dan koffie en toilet stop. We kopen ook nog wat smacks voor de wandeling van morgen. Dan door en stoppen bij nog een winkeltje. Die heeft iets meer keus. Dan rijden we weer circa 2 uur verder. We moeten de grote bus achter laten. We laden de spullen over naar 3 kleine busjes.
Vanaf hier is het nog 45 minuten hobbelen en schudden naar het hotel. Zeer slechte weg en het gaat op en neer. We zijn dan ook in de bergen van de Sierra Maestra. Vanuit hier heeft Fidel Castro de revolutie tot stand gebracht.
Het hotel en het huisje zien er goed uit. We gaan om 20:00 uur eten. Doordat het afgelegen is, is er niet veel keus. We starten met een kippensoep. Helaas is er iets koriander toegevoegd. Dan hoofdgerecht. Ingeborg had tonijn. Het was letterlijk een blikje John West op het bord. Ernaast lag iets wat op banaan leek, maar het was niet te nassen. Dirk had varkensvlees met dezelfde banaan. Vlees was wel lekker. Toetje was gekarameliseerde peer. Dit was ook lekker.
We zijn om 21:45 uur terug op de kamer. Morgen een pittige wandeling naar de La Comendancia. We gaan het meemaken. Goede nacht maken en uitrusten.