Zaterdag 22 juni - naar Camagüey
Vandaag gaan we verplaatsen naar het oosten van Cuba. We staan om 7:15 uur op en ontbijten. We vertrekken om 9:00 uur.
Eerste stop is al na een kwartier. We gaan de canopy tour doen. Dit is aan zipline door de lucht glijden. Er waren 4 lijnen. Schitterend om te doen. Voor Ingeborg was het de eerste keer. Dirk had dit in Costa Rica een keer gedaan.
Tweede stop is in een plaatsje wat vroeger floreerde vanwege de suiker plantages. Dat is niet meer. We verblijven hier 30 minuten en kunnen een toren beklimmen. Hier heb je een mooi uitzicht over de plantages die er ooit waren.
dan op naar de lunch stop. Dit doen we in de plaats Sancti Spiritus. We hebben al doorgegeven wat we willen eten. We maken een kleine wandeling naar het restaurant. We eten een kikkererwten soep vooraf en daarna sandwich. We wandelen nog wat door het dorp en vertrekken om 14:00 uur naar Camagüey. Dit is nog circa 3 uur rijden.
We maken nog een koffie stop en zijn uiteindelijk om 17:30 uur in het hotel. Dit hotel ziet er goed uit. We zitten hier maar één nacht.
Om 19:30 uur verzamelen we voor het diner. Dit doen we hier in centrum. Het restaurant is een kwartier lopen. We zitten lekker buiten op het plein. Het eten doet goed aan, maar het is niet alles. Lekker een Daiquiri voor Dirk en een Piña Colada voor Ingeborg. Die smaakten prima. We lopen terug naar het hotel.
ww drinken nog een drankje en dan naar de kamer. Morgen moeten de koffers 9:45 uur bij de receptie staan. We mogen maar eentje meenemen naar het volgende hotel in de Sierra Maestra. Morgenvroeg oppakken. Eerst slapen.