Zaterdag 15 juni - naar Viñales

16 juni 2024 - Vinales, Cuba

Vanmorgen om 6:45 uur ging de wekker. We vertrekken om 8:30 uur. We ontbijten en staan op tijd klaar voor vertrek. Dirk schiet nog een paar foto’s en dan gaan we er vandoor. Een lange dag voor de boeg.

Eerste stop is bij Las Terazzas, dit is het gebied van de vroegere koffieplantages. We stoppen bovenaan en krijgen uitleg hoe het er aan toe ging. Dan rijden we door naar het gelijknamige plaatsje. Hier drinken we een koffie, koffie Las Terazzas. Huh, koude koffie, maar goed het is de specialiteit. We kunnen door het dorpje lopen en vertrekken dan richting de lunch.

We rijden richting Soroa, waar we de lunch nuttigen in een zogenaamde Paladar. Dit is bij mensen thuis. Top lunch met veel lekker eten. Doordat dit thuis gekookt is, is het lekkerder dan in een restaurant. Tijdens de lunch regent het even hard echt hard. We rijden door naar Soroa, waar we kunnen kiezen uit drie dingen. Orchideeën tuin bezoeken, een waterval bezoeken of een wandeling naar een uitzichtpunt. Wij kiezen het laatste.

Nou het is bewolkt, maar wel erg warm en hoge vochtigheidsgraad. We lopen naar boven over glibberige stenen en zweten als een otter. We lopen met Esther, Yourie, Caroline en Maria naar boven. We halen de top en eenmaal boven breekt de zon door, heet daarboven niet normaal. Na een tijdje en paar foto’s laten dalen we af.

We groeperen en rijden dan door naar Pinar del Rio. Hier maken we een stop omdat de bus moet tanken. Een half uur, het plaatsje zelf stelt niks voor. We rijden verder naar Viñales, waar we om 18:45 uur in he hotel aankomen. We checken in en gaan naar de kamer, eenmaal hier zoekt Ingeborg direct de wc op en moet overgeven. De warmte, de klim en het gehobbel in de bus zorgen voor hoofdpijn en misselijkheid.

Dirk gaat snel douchen en om 19:30 uur gaan we naar het diner. Ingeborg gaaat niet mee. Dit is op een schitterende locatie met uitzicht op de vallei. We eten hier goed en drinken de bekende cocktails. Opnieuw een top diner, met veel keus en heerlijk eten.

Rond 22:30 uur terug in de hotelkamer. Met Ingeborg gaat het gelukkig beter. Morgen vertrekken we om 8:30 uur. Valt gelukkig nog mee. Wekker op 7:00 uur en dan redden we het wel. Morgen een wandeling door de vallei en aansluitend uitleg over hoe sigaren worden gemaakt. We gaan het meemaken, maar eerst slapen.