Zaterdag 29 juni - Varadero
Vandaag rustdag. Geen wekker gezet. We staan om 8:45 uur op. Douchen en gaan ontbijten. Ontbijt is niet echt goed. Blijft een vreetschuur idee en doet niet lekker aan.
We doen rustig aan en gaan 10:30 uur richting het strand. Het is erg heet. Om 11:30 uur gaan we terug. We gaan naar het dorp om te lunchen. We gaan met een grote groep. Uiteindelijk komen we samen met Corinne en Henriette bij een mooi tentje. Italiaans.
Ingeborg haar buik voelt niet helemaal top we bestellen een voorgerecht en een pizza. Voorgerecht is Focaccia Ajo. Dit was al op hoofdgerecht grootte. Het was geen Foccacia, maar zeker lekkerder dan het ontbijt. De pizza was prima, maar te groot.
We lopen terug en proberen onze laatste peso’s te slijten, wat niet lukt. In het hotel zijn ook nog een paar winkeltjes, waar we een fles rum kopen. Ook hier lukt het niet om de peso’s kwijt te raken. De wisselkoers is absurd. Ze rekenen 400 per euro. Als het andersom is, rekenen ze met 120! Dat doet n disse niet.
We drinken een Mojito en houden dan siësta tot 17:15 uur. We gaan dan nog even 1,5 uur naar het strand. Om 20:00 uur verzamelen we voor het afscheidsdiner. dit doen we in een restaurant van iets hoger niveau. Het is een lange zit. Aan het eind de speeches voor de chauffeur Michel, gids Dorio en de begeleidster Maria.
We zijn 22:45 uur op de kamer terug. Lekkere lange nacht maken en goed uitgerust beginnen aan de terugreis morgen. Het avontuur zit er bijna op.
Morgen vertrekken we om 15:30 uur. Dat is morgen, eerst slapen.