Donderdag 27 juni - naar Santa Clara

28 juni 2024 - Santa Clara, Cuba

Vandaag de lange reis naar Santa Clara. De wekker gaat om 4:30 uur. Vertrekken om 5:30 uur. We komen aan bij ons hotel om 18:30 uur.

We vertrekken precies om 5:30 uur. Eerste stop is na 2 uur rijden in Bayamo. Hier half uur pauze om ontbijt te nuttigen wat we meegekregen hebben vanuit het hotel.

Tweede stop is na 1 uur en 20 minuten rijden in Las Tunas. Hier hebben we een bakkie gedaan.

Derde stop is na 2 uur en 10 minuten rijden in Camagüey. Dit is bij een tankstation. Michel wil graag tanken. Bij deze pomp kreeg hij toestemming om 30 liter te tanken.  Brandstof is hier schaars.

Dan rijden we 15 minuten verder naar onze lunchplaats. Hier hebben we al een keer lunch gehad.

Vijfde stop is in de buurt van Gaspar na 1 uur en 30 minuten rijden. We doen hier een bakkie.

zesde stop is in de buurt van Sancti Spiritus bij een tankstation. We zijn dan 1 uur en 45 minuten verse gereden. Hier is een mooi schouwspel. Tankstation is met pilonnen afgezet. Vrachtauto’s en trekkers staan in de rij. De stroom is uitgevallen. Er kan niet getankt worden. Onze chauffeur wil hier tanken, na 10 minuten is er weer stroom. We dringen voor. Ondertussen komt het met bakken uit de hemel. We tanken 100 liter en rijden door.

We finishen na 1 uur en 10 minuten in Santa Clara bij ons hotel. We lopen naar de receptie en het start te regen en niet te zuinig. Van de receptie naar het huisje is ver. Toch er maar door. Zeiknat komen we aan.

Effe een deo douche en schoon shirt en door naar diner. Buffet. Redelijke kwaliteit. We zijn om 20:30 uur terug op de kamer. Heerlijk. Effe bijkomen en vroeg slapen.

Morgen om 9:00 uur gaan we verder.