Woensdag 19 juni - naar Trinidad
Vandaag zijn we om 8:00 uur opgestaan. We ontbijten en kunnen rustig aan doen.
Om 9:30 uur melden we ons voor het snorkelen. Normaal gaan we dan met de boot er op uit en gaan dan daar snorkelen. De boot is stuk. We krijgen de flippers, duikbril en snorkel. We gaan vanaf de kant het water in. Het is behelpen. Het lukt wel. Dirk vind het niet alles en draait om. Ingeborg gaat ervoor en snorkelt zo’n 150 meter de baai in. Na circa 45 minuten is het klaar.
We moeten de koffers om 12:30 uur buiten zetten, deze worden dan voor ons naar de receptie gebracht. Ondertussen lunchen wij. Om 13:45 uur rijden we naar de plaats Trinidad. Waar we na een uur rijden aankomen.
We worden in het stadje afgezet en krijgen een stadswandeling met uitleg van de gids. We bezoeken een museum met een uitkijktoren. Mooi gezicht over de stad. Dan gaan we naar de zwarte handel om sigaren te kopen. Dit is goedkoper dan in de winkel.
Dan door naar een café waar we een drankje doen. Het is een speciaal drankje van limoensap, honing en rum. Het is niet erg lekker en smaakt naar appelsap.
Tijd om naar het hotel te gaan. We checken in en hebben een ruime en mooie kamer. Alles erop en aan. We zoeken de was uit en brengen deze weg. Dat is fijn, morgen om 17:00 uur ligt het klaar bij de receptie.
We verzamelen om 18:45 uur voor het diner. Het is een lopend buffet. Er is veel eten, maar weinig vlees. Veel van hetzelfde. We wennen er aan, het is Cuba. Om 21:00 uur is het showtime. We wachten erop, maar showtime is het niet. Pfff, boring.
We gaan terug en gaan lekker slapen. Het was de heetste dag tot nu toe. Volop zon en blauwe hemel. Die hitte hakt er wel in. Op naar morgen. Nieuwe dag. Zin in.